Читај ми!

Пријем Приштине у Савет Европе за сада није на дневном реду састанка Комитета министара

Пријем Приштине у чланство Савета Европе за сада није на дневном реду састанака Комитета министара заказаног за 16. и 17. мај, види се у дневном реду који је објављен на сајту СЕ.

На дневном реду ће за сада бити мере које Савет Европе (СЕ) предузима као одговор на нападе Русије на Украјину, спровођење Декларације из Рејкјавика усвојене на Самиту шефова држава и влада 2023. године и усвајање Оквирне конвенције о вештачкој интелигенцији, људским правима, демократији и владавини права, према данас објављеном саопштењу.

Министри ће разматрати рад СЕ у областима попут људских права, као и о сарадњи СЕ и Европске уније (ЕУ), док ће на крају седнице Лихтенштајн предати председавање Комитетом Литванији.

Министри спољних послова ће 16. маја такође учествовати на свечаности поводом обележавања 75. годишњице СЕ.

Парламентарна Скупштина Савета Европе (ПССЕ) саопштила је 16. арила да је усвојила препоруку да се Приштини одобри да постане члан Савета Европе (СЕ) и одлучила да прати испуњавање обимне листе обавеза за приступање, од којих би питање формирања Заједнице српских општина (ЗСО) требало да буде укључено у будуће разматрање Комитета министара СЕ о захтеву.

Према процедури, након усвајања извештаја Доре Бакојани, ПССЕ треба да упути препоруку за пријем Комитету министара спољних послова, који доноси коначну одлуку и то двотрећинском већином министара или амбасадора који их представљају и који су присутни у тренутку гласања.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара