Читај ми!

Политички комитет Парламентарне скупштине Савета Европе усвојио препоруку Доре Бакојани

Мишљење Доре Бакојани, којим се препоручује чланство Приштине у Савету Европе, усвојено је у политичком комитету Парламентарне скупштине СЕ са 31 гласом за. Против је гласало четворо, а један је био уздржан.

Политички комитет Парламентарне скупштине Савета Европе је током састанка у Паризу са 31 гласом за, четири против и једним уздржаним гласом усвојила мишљење Доре Бакојани, којим се препоручује чланство Приштине у Савету Европе, потврђено је РТС-у.

На налогу Парламентарне скупштине СЕ на друштвеној мрежи Икс наводи се да ће 18. априла бити одржана пленарна дебата, након које ће цела скупштина гласати о статутарном мишљењу.

За ту одлуку гласало је 31 представника земаља, док су против одлуке били представници Црне Горе и БиХ Маја Вукићевић и Сњежана Новаковић, као и два представника Србије Биљана Пантић Пиља и Дуња Симоновић Братић.

Уздржан је био представник Грчке у том политичком одбору.

Гласању о овом питању претходио је извештај известиоца ПССЕ за тзв. Kосово Доре Бакојани, која је од Приштине тражила да испуни три услова, од којих је испуњен само један - враћање имовине манастиру Високи Дечани.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво