Подсекретарка Ален: Заједница  је суштински  корак за евроатлантски пут Приштине

Подсекретарка Сједињених Америчких Држава за јавну дипломатију Елизабет Ален изјавила је да је Заједница српских опстина суштински корак Приштине ка евроатлантском путу.

Она се у Приштини састала са  председницом Вјосом Османи и потписала меморандум  за борбу против манипулације информацијама страних земаља.

“Са председницом смо имали продуктивну дискусију о дезинформацијама, политикантству, подршци цивилном друштву и мултилатералном ангажману. Разговарале смо и о критичном питању европског и евроатлантског пута Косова. Разговарале смо о суштинском кораку ка евроатлантском путу Косова – напредовању Косова за Заједницу општина са српском већином“, рекла  је Ален.

“Препознајемо чињеницу да ауторитарне владе манипулишу информацијама и шире дезинформације како би утицале на људе широм света, изазивајући хаос и поделе, како би смањиле поверење у институције, посебно у демократске институције. „Као што имамо НАТО да осигура безбедност и одбрану, ми ћемо се ослањати на овај споразум да се супротставимо страним дезинформацијама и злонамерном утицају“, навела је Ален на заједничкој конференцији за медије у Приштини.

Вјоса Османи, захваливши се на помоћи, тврди ни Приштина није поштеђена хибридних напада, оптуживши Русију да  је, “преко свог сателита Србије, извршила утицај”.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије