Читај ми!

Вучић: Притисци све већи, највише помаже углед Србије

Председник Србије Александар Вучић у Њујорку наставља дипломатску активност. Са представницима држава чланица Уједињених нација (УН) из Афричке групе је разговарао о нацрту резолуције "Међународни дан сећања и обележавања геноцида у Сребреници". У обраћању домаћим медијима рекао је да су притисци све већи, а да ће српском ставу највише помоћи углед наше земље.

На јучерашњој седници Савета безбедности Уједињених нација разматран је редовни шестомесечни извештај о раду Унмика на Косову и Метохији, а Србију је заступао председник Србије Александар Вучић.

Председник Вучић је рекао да је прошло 11 година од потписивања Бриселског споразума, а да ЗСО још није формирана. Власти у Приштини стварају неподношљиве услове за живот Срба и других неалбанаца, указао је Вучић и затражио моментално пуштање на слободу свих политичких затвореника.

Председник Вучић у Њујорку наставља дипломатску активност.

У Мисији Србије формиран је штаб и планирани су разговори са 120 званичника, осим о Косову и Метохији и о још једној теми - нацрту резолуције о геноциду у Сребреници о којој би државе требало да се изјасне почетком маја.

Вучић ће о овим темама говорити у Дневнику РТС-а у 19.30.

недеља, 26. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије