Читај ми!

Председник Вучић о досадашњем току посете Њујорку у Дневнику РТС-а у 19.30

Председник Србије Александар Вучић борави у Њујорку, где је јуче представио ставове Србије у вези са извештајем Унмика о стању на Косову и Метохији. Поред тога Вучић је организовао пријем за амбасадоре у Уједињеним нацијама поводом предложене резолуције о Сребреници, о којој би требало да се расправља почетком маја. Вучић ће о овим темама говорити у Дневнику РТС-а у 19.30.

На јучерашњој седници Савета безбедности Уједињених нација разматран је редовни шестомесечни извештај о раду Унмика на Косову и Метохији, а Србију је заступао председник Србије Александар Вучић.

Председник Вучић је рекао да је прошло 11 година од потписивања Бриселског споразума, а да ЗСО још није формирана. Власти у Приштини стварају неподношљиве услове за живот Срба и других неалбанаца, указао је Вучић и затражио моментално пуштање на слободу свих политичких затвореника.

Председник Вучић у Њујорку наставља дипломатску активност.

У Мисији Србије формиран је штаб и планирани су разговори са 120 званичника, осим о Косову и Метохији и о још једној теми - нацрту резолуције о геноциду у Сребреници о којој би државе требало да се изјасне почетком маја.

О свим овим темама у Дневнику РТС-а у 19.30 говориће председник Србије Александар Вучић.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара