Читај ми!

Одржан осми протест грађана и опозиције, затражено ослобађање ухапшених

У Београду је одржан осми протест на позив коалиције "Србија против насиља". После окупљања испред седишта Републичке изборне комисије, окупљени грађани отишли су до Полицијске управе града Београда и затражили ослобађање оних који су синоћ ухапшени.

На позив коалиције "Србија против насиља" и вечерас се одржава протест грађана који траже поништавања избора на свим нивоима.

Студенти, који су од поднева блокирали раскрсницу Немањине и Кнеза Милоша, придружили су се протесту листе "Србија против насиља" који се одржава испред РИК-а. Траже да им се омогући увид у бирачке спискове.

На синоћњем протесту неколицина окупљених покушала је на силу да уђе у зграду Скупштине града и том приликом поломила стакла на улазним вратима и околним прозорима. Припадници полиције изнутра су блокирали врата и спречавали да у зграду уђе. Протест је окончан након што је полиција у потпуности рашчистила простор око Скупштине града.

Део опозиције окупљене у коалицији "Србија против насиља“ протестује већ неколико дана испред зграде РИК-а.

Потпредседница ССП-а Мариника Тепић штрајкује глађу од 18. децембра. Њој су се у штрајку глађу придружиле и две посланице – Јелена Милошевић из Ниша и Данијела Грујић из Новог Сада, као и посланик Јанко Веселиновић и председник синдиката Слога Жељко Веселиновић.

Републичка изборна комисија саопштила је да је провером утврђено да нису тачне тврдње коалиције "Србија против насиља" да се број бирача са правом гласа на београдским изборима вештачки повећавао ради утицаја на исход.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара