Читај ми!

Полиција потиснула учеснике протеста даље од зграде Скупштине града

Протест грађана који су се седми пут окупили на позив листе "Србија против насиља" окончан је након што је полиција у потпуности рашчистила простор око Скупштине града. Током неколико сати учесници протеста били су окупљени око Скупштине Београда, а представници СПН-а покушали су да уђу у зграду и са балкона се обрате грађанима. Неколицина окупљених покушала је на силу да уђе у зграду и том приликом поломила стакла на улазним вратима и околним прозорима. Припадници полиције изнутра су блокирали врата и спречавали да у зграду уђе.

На позив коалиције "Србија против насиља" и вечерас одржава протест грађана који траже поништавања избора на свим нивоима.

Посланик и један од лидера СПН-а Срђан Миливојевић је поручио да су спремили конкретну акцију и поручио ономе "ко је покрао изборе да је готово".

"Прелила се чаша гнева и беса", рекао је Миливојевић и поновио да се тражи понављање избора.

Александар Јовановић Ћута је окупљеним грађанима поручио да је време за дела и да је план да Градска скупштина од вечерас буде слободна.

"Ми ћемо нашу изборну вољу бранити до краја", поручио је Јовановић.

Мариника Тепић, која штрајкује глађу и већ други дан прима инфузију, подсетила је на речи Александра Вучића из 2012 године када је рекао да се "избори понављају и због једног гласа", а да су сада они покрали на хиљаде гласова и поручила "ови избори се поништавају".

Носилац листе СПН- а Мики Алексић је честитао грађанима "победу" и поручио да се за крађу иде у затвор, али да оне који су покрали ове изборе нема ко да ухапси.

Тужилаштву и полицији је поручио да их плаћају грађани Србије а међународној заједници да мора да буде оштрија и конкретнија и да већ 12 година штити режим Александра Вучића.

Поручио је да је СНС прошлост у Београду и да немају право да причају о будућности.

Алексић је затим позвао окупљене грађане да направе прстен око Градске Скупштине, а лидере СПН-а да уђу у зграду и "обрате се са балкона као победници“.

Део опозиције окупљене у коалицији "Србија против насиља“ протестује већ неколико дана испред зграде РИК-а.

Потпредседница ССП-а Мариника Тепић штрајкује глађу од 18. децембра. 

Њој су се у штрајку глађу придружиле и две посланице – Јелена Милошевић из Ниша и Данијела Грујић из Новог Сада, као и посланик Јанко Веселиновић и председник синдиката Слога Жељко Веселиновић.

Републичка изборна комисија саопштила је данас да је провером утврђено да нису тачне тврдње коалиције "Србија против насиља" да се број бирача са правом гласа на београдским изборима вештачки повећавао ради утицаја на исход.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара