Читај ми!

Мариника Тепић 12. дан штрајкује глађу

Носилац листе коалицијe "Србија против насиља" Мариника Тепић већ 12. дан штрајкује глађу као вид протеста због изборних неправилности на које указује опозиција.

Мариника Тепић штрајкује глађу од 18. децембра када је одржан први протест након избора. Од 23. децембра прима инфузију због здравственог стања које је угрожено.

"Вене су ми крте, пуцају, па је тешко примити инфузију, али моја глава и мој дух су у спокоју", рекла је Тепићева за Би-Би-Си на српском језику.

"То је најјача снага коју имам, уз младост која се свако вече окупља против неправде која нам је узела институције, државу, законе и сада слободу", поручује Тепићева.

Тепићева је јуче изјавила медијима да и даље не прихвата да интравенозно прима протеине и храну.

Мариники Тепић се касније у штрајку глађу придружило неколико опозиционих политичара, али је њих троје обуставило штрајк. Данијела Грујић и Јанко Веселиновић са листе "Србија против насиља" јуче су због погоршаног здравственог стања примљени у болницу, а по савету лекара прекинули су штрајк глађу. И Жељко Веселиновић приморан је да прекине штрајк глађу због здравствених проблема.

Поред Маринике Тепић, и даље штрајкују глађу Јелена Милошевић и Бранко Миљуш.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво