Стевановић: Одговорност или оставке

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић затражио од надлежних да преузму одговорности због инцидента који се догодио у холу градске управе, када је Ненад Јовановић претио самоспаљивањем.

Због инцидента који се у понедељак догодио у холу градске управе, када је Ненад Јовановић претио самоспаљивањем јер му је одузет стан, градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић затражио је од надлежних да преузму одговорности или поднесу оставке на функције које обављају.

Градоначелник је у писаној изјави медијима навео "да су његови разговори са једнако занемареним суграђанима, са проблемима драстично запуштеним од стране различитих служби и органа, нажалост постали свакодневница".

"Ја сам градоначелник Крагујевца и то ми не пада тешко јер сви проблеми Крагујевчана су и моји проблеми, међутим, то не значи да присутност и предузимљивост градоначелника ослобађа било који орган или службу обавезе да се баве својим послом и решавају проблеме Крагујевчана", саопштио је Стевановић.

Стевановић тражи пуну одговорност или оставке надлежних зато што је, како је наведено у изјави, "извесно бирократско рутинерство постало пракса на многим званичним адресама и зато што је постало очигледно симулирање снижених компетенција у многим канцеларијама".

"Јавно позивам све одговорне у службама и органима и локалним и републичким, који раде на територији града Крагујевца да преузму пуну одговорност и овлашћења на својим функцијама или нека поднесу оставке", навео је Стевановић.

Честитке због професионалне реакције 

Градоначелник Крагујевца честитао је шалтерским радницима градске управе на прибраности и припадницима Полицијске управе у том граду на професионалној реакцији током инцидента.

Јовановић је у понедељак око поднева, уз помоћ штака, ушао у хол Скупштине града, полио се бензином и претио да ће се запалити због тога што је, док је био у затвору, остао без стана после смрти његове бабе, која је стан својевремено добила на коришћење од Центра за социјални рад.

После разговора са Стевановићем, који је обећао да ће локална самоуправа покушати да реши његове проблеме, Јовановић је око 13 часова колима Хитне помоћи превезен до крагујевачке болнице.

Јовановић је, како је саопштила Информативна служба града, био на издржавању трогодишње затворске казне у периоду од 2007. године до 14. јула због више тешких дела из области имовинских деликата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара