Математичари пример успешног система

Министар просвете Жарко Обрадовић рекао да су српски ученици који се такмиче на математичким манифестацијама пример успешног образовног система, јер освајају медаље у међународној конкуренцији.

Током посете шабачком летњем математичком кампу, министар просвете Жарко Обрадовић рекао је да су српски ученици који се такмиче на математичким манифестацијама пример успешног образовног система, јер освајају медаље у међународној конкуренцији.

"Математичари су први који промовишу наш образовни систем и говоре другима да ми, иако смо мала земља, имамо квалитетан систем", рекао је Обрадовић током посете Основној школи "Николај Велимировић" у Шапцу.

Према његовим речима, домаћи образовни систем треба стално усавршавати и ићи "у корак са светом".

"Али, помињем баш математичаре, као пример области која је у том систему који ми стално усавршавамо, нашла свој систем како се постижу резултати на међународним такмичењима", рекао је Обрадовић у математичком кампу у шабачкој школи.

Министар је навео да се добри резултати постижу и у другим областима природних наука, али да су математичари освојили највише медаља на међународним такмичењима, јер "добар рад даје резултате".

Математички камп у Шапцу окупио је 73 ученика основних и средњих школа из Србије и Републике Српске.

Током седам дана трајања кампа, они ће слушати 106 предавања, која ће одржати професори математике и сродних наука, као и ученици београдске Математичке гимназије.  Сва предавања и решени задаци објављују се у електронској форми.

Семинар се одржава осми пут, а иницирали су га наставник Миољуб Исаиловић и један од најуспешнијих младих српских математичара Душан Милијанчевић. Манифестацију финансирају Шабац и Канцеларија за младе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије