Саучешћа поводом смрти Миладина Ковачевића; Вучић: Велики ерудита, патриота и перфекциониста

Председник Србије Александар Вучић упутио је саучешће поводом смрти директора Републичког завода за статистику др Миладина Ковачевића. Милош Вучевић о Ковачевићу: Напустио нас је велики радник, посвећени стручњак и патриота. Ивица Дачић је истиче да је реч о огромном губитку за рад државних институција и друштвених организација.

Директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић преминуо је у 72. години у Београду.

Председник Србије Александар Вучић упутио је саучешће поводом смрти Миладина Ковачевића. 

''Са тугом сам примио вест о смрти др Миладина Ковачевића, једног од највећих стручњака у области статистике и уваженог члана најрелевантнијих глобалних организација и института у овом домену. Велики ерудита и патриота, перфекциониста у сваком послу, др Ковачевић је постављао пред себе и своје запослене највише стандарде, без обзира на задатак који је био пред њима. Заљубљеник у прецизност математике, постепено је ширио области статистичких испитивања, а неке од анализа и пројекција које се односе на будућност наше земље и по неколико деценија унапред, сведоче о његовој визији Србије, коју је волео више од свега", истиче се у саучешћу председника Вучића.

"Др Ковачевић је био и један од ретких врхунских стручњака који је руководио најтежим и најопсежнијим статистичким акцијама у време распада бивше Југославије, када је стручно, одговорно и професионално, без обзира на почетак ратних сукоба, завршио посао у готово немогућим условима. Достојанствено је подносио и срамне вербалне, али и физичке нападе оних којима су част, људскост и професионализам непознате категорије. Као научник светског гласа, наставио је поштено и савесно да обавља своје одговорне дужности на послу којем је био посвећен искрено и до краја, као што је био одан и својој Србији. Изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима, колегама и поштоваоцима др Миладина Ковачевића. Нека почива у миру“, наводи се у саучешћу председника Вучића.

Вучевић: Напустио нас је велики радник, посвећени стручњак и патриота

Председник Владе Милош Вучевић изразио је саучешче породици поводом смрти директора Републичког завода за статистику Миладина Ковачевића и поручио да је Србија изгубила великог стручњака.

"Напустио нас је велики радник, посвећени стручњак и патриота. Изражавам саучешће породици и пријатељима. Миладине, хвала за све што си учинио за Србију. Нећемо те заборавити", написао је Вучевић на свом Инстаграм налогу.

Дачић: Огроман губитак за нашу науку

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић је такође упутио је саучешће поводом смрти директора Републичког завода за статистику.

"Одлазак др Миладина Ковачевића огроман је губитак за нашу науку, али и за рад свих наших државних институција и друштвених организација, који је незамислив без савремене и поуздане статистике'', наводи се у саучешћу Дачића.

Истиче да је Миладин Ковачевић дугогодишњим радом на челу Републичког завода за статистику био покретач и упорни предводник реформи у сектору.

НБС: Ковачевић ће остати упамћен по деловању у пољу економске анализе и статистике

Народна банка Србије саопштила је да је Миладин Ковачевић био члан Савета гувернера централне банке Србије и истакнути економиста.

Како је наведено, Ковачевић је био члан Савета гувернера НБС од новембра 2012. године непрекидно у три мандата и остаће упамћен по свом истакнутом јавном деловању на пољу економске анализе и статистике.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије