Вучевић и Весић обишли радове на изградњи пруге Нови Сад- Суботица-Келебија

Сви радови на изградњи пруге Нови Сад - Суботица треба да буду завршени до 30. јула када почиње тестирање пруге, речено је у Суботици коју су посетили председник Владе Милош Вучевић, министар Горан Весић и кинески амбасадор Ли Минг.

Након обиласка градилишта подвожњака у Суботици, на траси брзе пруге Београд – Будимпешта, премијер Милош Вучевић  је рекао да та пруга осим краћег, безбедније и удобнијег путовања представља најбољим пример онога што је у програму Владе означено као "Скок у будућност".

 

"Ови велики инфраструктурни радови, посебно грађевина, директно подиже бруто-друштвени производ државе и из тога, ми можемо да подижемо плате и пензије. Тако да ово није само питање неке пруге и неких вагона и возова, ово суштински доноси услове да нам расту плате и пензије и да људи боље живе", оценио је Вучевић.

Радови на брзој прузи почели су 1. јула 2022. године, а министар грађевинарства најављује да ће 30. јула ове године сви радови бити завршени.

"Најбрже изграђена брза пруга на свету, ако погледате време у коме у је грађена и број километара", нагласио је министар Горан Весић.

Амбасадор Кине у Србији Ли Минг рекао је да је пруга Београд – Будимпешта веома важан и кључан пројекат сарадње Кине и Србије.

"Уз нашу заједничку сарадњу, уложен труд, сигурно можемо да успемо у овом пројекту. Ово је важан тренутак за заједничку изградњу појаса и пута Кине и Србије. Радујемо се и благовременом и правовременом завршетку радова на прузи и да на тај начин убрзамо развој дуже читаве трасе, као и да тиме побољшамо живот српског становништва", рекао је Ли.

С првим данима августа почињу статичке, а од септембра и динамичке пробе, а сам саобраћај до краја године, када ће се од Суботице до Београда путовати за 80 минута.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије