Читај ми!

Еко перспективе: Београд, зелени град

Паметни, креативни успешни људи пореклом из Србије расути су попут бисера по целом свету. Њихово знање и искуство могу да нам буду драгоцени на путу прогреса у свим сферама живота. О томе сведочи и пример Мирослава Стојановића који безмало три деценије живи и ради у Бечу као један од водећих градских урбаниста.

У емисији Еко перспективе чућете како је могуће да се Београд брзо, ефикасно и без много инвестирања претвори у зелену престоницу Србије и Европе.

Одувек је човек гајио љубав према према пејзажу и лепим зеленим површинама. Задивљујући предели из прошлости још увек нас инспиришу, али много је одговорних задатака пред људима који се данас баве пејзажном архитектуром. Гост емисије Еко перспективе, Мирослва Стојановић, је за животни позив одабрао ову професију која у савременом добу није само отелотворење љубави према природи и лепоти, већ представља мултидисциплинарни спој уметности и различитих научних дисциплина. Својим знањем и искуством Мирослав жели да помогне Београду на путу до стицања позиције а и титуле Зелене престонице. За овај статус, Беогрда се кандидовао 2018. године, али много тога мора да се уради како би се приступило реализацији ове изузетно значајне идеје, рекли би и потребе.

У новом издању серијала Еко перспективе Мирослав Стојановић дипломирани инжењер пејзажне архитектуре представиће своју идеју али план о Београду као зеленој престоници. Говориће о занимњивом а лако изводљивом концепту чије је основно полазиште да се успостави одржив систем зелених површина које би се ослањале на биљну аутохтоност и националну креативнос. То значи да би градске целине представљале асоцијацију на најлеше крајеве Србије, планине, реке, културно-историске споменике те би тако Нови Београд мога да представи лепоте Делиблатске пешчаре и Фрушке горе, Врачар би био представник планине Цер и области која кружује Колубару, Раковица би могла да дочара богатсво и разноликост Шумадије а Вождовац би постао мецена Дивчибара и Златара....

Уредник емисије: Наташа Нешковић

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се