Гвардиола посвећен Барселони

Тренер фудбалера Барселоне Пеп Гвардиола, изјавио је да жели да остане у клубу дуги низ година, иако је недавно продужио уговор само до следећег јуна.

"Веома сам срећан због још једне сезоне у Барселони. Желим да наставим да радим у овом клубу и да навијачи буду поносни на нас", изјавио је Гвардиола на конференцији за новинаре.

Гвардиола је екипу Барселоне преузео у лето 2008. године и до данас је освојио седам трофеја. Нови председник Барселоне Сандро Росел, понудио му је шестогодишњи уговор, али је Гвардиола одлучио да продужи уговор за само 12 месеци, "из личних разлога".

"Осећам се боље када радим под краткорочним уговорима, то су неки лични разлози. Ипак, захвалан сам управи клуба што ми је указала поверење и понудила вишегодишњи сарадњу", објаснио је он. Пре доласка на клупу првог тима Барселоне, Гвардиола је радио са млађим категоријама у том клубу.

"Осећам да, засад, све што радим има смисао и ствари у екипи добро функционишу. Ако у следећој сезони резултати и односи са играчима не буду добри, неће бити потребе да остајем", навео је Гвардиола.

Он је потврдио и да би волео да клуб ангажује играча средине терена Арсенала Франсеска Фабрегаса, али не по сваку цену. "Желимо да он дође, али ако Арсенал не жели да преговара, од трансфера неће бити ништа", закључио је Гвардиола.

Према писању енглеских медија, Арсенал је од Барселоне за Фабрегаса тражио више од 70 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије