Одбојкаши Србије изгубили од Јапана у Лиги нација и закомпликовали пут ка Паризу

Одбојкашка репрезентација Србије поражена је од Јапана резултатом 3:0 (25:20, 25:16, 25:22) у другом мечу прве такмичарске недеље Лиге нација у Рио де Жанеиру.

Репрезентација Србија је на старту шестог издања Лиге нација савладала Иран са 3:1, али је неочекиваним поразом од Јапана закомпликовала пут до пласмана на Олимпијске игре у Паризу.

Нишида је био најефикаснији међу Јапанцима са 16 поена, док је Каи забележио 10.

Србију су предводили Ивовић и Лубурић са по осам, а Ковачевић и Атанасијевић су допринели са по пет поена.

Трећи ривал Србије у Рио де Жанеиру биће домаћин Бразил 25. маја од 2.00 часа, а четврти Немачка дан касније од 19.00 часова.

Свака репрезентација ће током једне седмице одиграти четири утакмице, односно укупно 12 мечева за три такмичарске недеље. Након Бразил, одбојкаши Србије ће играти у Отави и Љубљани.

На финални турнир, који је на програму од 27. до 30. јуна у Лођу, пласираће се домаћин Пољска и још седам најуспешнијих селекција.

Борба за олимпијску визу

За одбојкаше Србије Лига нација је борба за пласман на Олимпијске игре у Паризу.

Пред одбојкашима је задатак да побеђују и скупљају бодове како би задржали позицију на ФИВБ ранг листи коју су држали пре почетка такмичења.

Олимпијске визе већ имају домаћин Игара Француска и шест екипа које су биле најбоље на квалификационим турнирима - Пољска, Америка, Јапан, Бразил, Немачка и Канада.

Преосталих пет места попуниће најбоље репрезентације са континената који немају представнике, а онда и најбоље екипе са светске ранг листе.

Србија је пре почетка Лиге нација била међу путницима за Париз, али је након убедљивог пораза од Јапанаца ту позицију преузела Куба.

Распоред утакмица репрезентације Србије у Бразилу:
23.5. Србија - Иран 3:1
23.5 Србија - Јапан 0:3
25.5. Србија - Бразил 2.00
26.5. Србија - Немачка 19.00

недеља, 16. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије