Кадети Србије победом над Кипром обезбедили пласман у четвртфинале ЕП

Кадетска фудбалска репрезентација Србије победила је селекцију Кипра резултатом 3:1 у другом колу групе А и обезбедила пласман у четвртфинале Европског првенства за играче до 17 година.

Кадети Србије победом над Кипром обезбедили пласман у четвртфинале ЕП Кадети Србије победом над Кипром обезбедили пласман у четвртфинале ЕП

Након успешног старта и победе над Украјином у првој утакмици, кадети Србије су у другом колу групне фазе такмичења савладали Кипар и обезбедили пласман у четвртфинале Европског првенства.

"Орлићи" су од самог почетка меча били бољи ривал, створили су велики број прилика, али их дуго нису реализовали, за шта су сурово кажњени, својом кривицом.

Кипар је повео у 34. минуту прелепим голом Петра Јоануа који је искористио погрешно додавање Бубање према једном од штопера Србије. Прихватио је Кипранин лопту коју је добио на поклон и готово са пола терена лобовао затеченог голмана Јовановића.

Већ тада су млади фудбалери са Кипра почели грчевито да се бране у намери да сачувају изненада стечену предност, али су "орлићи" остали прибрани и успели да изједначе у прави час - у последњим тренуцима првог полувремена.

Михајло Цветковић је на петерцу сачекао добар центаршут са левог бока и лопту мирно спровео у мрежу за свој први погодак на шампионату.

Није се дуго играло у наставку, а Србија је коначно награђена вођством пошто је капитен Виктор Стојановић затресао мрежу у 53. минуту.

Само десет минута касније било је 3:1. Василије Костов, који је ушао у игру на полувремену, прецизно је шутирао са ивице казненог простора.

Репрезентација Србије следећу утакмицу на Европском првенству игра у недељу у 19.30 против Чешке, која је такође непоражена. Биће то директан дуел за прво место у групи А.

Након два пораза у прва два меча, Кипрани су остали без шансе да се пласирају у нокаут фазу шампионата Европе.

Група А укршта се са групом Б, где за пласман у чертвтфинале пред последње коло конкуришу Данска (четири бода), Аустрија (четири бода) и Хрватска (два бода). У последњем колу играју Аустрија и Данска, односно Хрватска и Велс.

Распоред мечева групе А:

20.мај, Србија - Украјина 1:0
20.мај, Кипар - Чешка 0:5

23.мај, Украјина - Чешка 1:3
23.мај, Кипар - Србија 3:1

26.мај, Украјина - Кипар 19.30
26. мај, Чешка - Србија 19.30

 

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије