Каљари и Фјорентина испратили Ранијерија у пензију

Чувени фудбалски тренер Клаудио Ранијери испраћен је у пензију поразом свог Каљарија од Фјорентине (2:3) у утакмици последњег кола италијанске Серије А.

Емотивно је вечерас било на Сардинији. Навијачи и фудбалери Каљарија и Фјорентине испратили су у пензију легендарног Клаудија Ранијерија.

Искусни стручњак је имао још две године уговора са челницима Каљарија, али је недавно саопштио да одлази у пензију јер је осетио да је право време за последње збогом фудбалу.

Ранијери се опростио поразом од Фјорентине који га неће много болети јер је тим са Сардиније већ осигурао опстанак у Серији А, што је и био главни циљ.

Фјорентини освојена три бода итекако значе јер је отклонила сваку сумњу и осигурала осму позицију која води у групну фазу Лиге конференције, најмлађег Уефиног такмичења у чијем ће финалу "виола" играти у среду 29. маја.

Домаћи су вечерас водили са 2:1 све до минут пре истека 90, али су гости из Фиренце направили преокрет головима Гонзалеса у 89. и Артура Мела са беле тачке дубоко у надокнади времена.

Претходно су се међу стрелце уписали Бонавентура у 39, Дејола у 64. и Мутандва у 85. минуту.

Репрезентативац Србије Никола Миленковић почео је утакмицу у првој постави Фјорентине, али је изашао из игре у 66. минуту.

У пребогатој тренерској каријери Клаудио Ранијери је водио Фјорентину, са којом је освојио Куп Италије 1996, Валенсију, са којом је освојио Куп Краља 1999. и Суперкуп Европе 2004, као и Атлетико, Јувентус, Челси, Рому, Сампдорију, Фулам, Монако, Наполи, Парму, Нант и репрезентацију Грчке.

Највећи успех је направио са Лестером када је 2016. године освојио титулу првака Енглеске.

Серија А, 38. коло:

Четвртак:
Каљари - Фјорентина 2:3

Петак:
Ђенова - Болоња 20.45

Субота:
Јувентус - Монца 18.00
Милан - Салерниртана 20.45

Недеља:
Аталанта - Торино 18.00
Наполи - Лече 18.00
Емполи - Рома 20.45
Фрозиноне - Удинезе 20.45
Лацио - Сасуоло 20.45
Верона - Интер 20.45

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије