Кројф критиковао Ибру

Легендарни холандски фудбалер Јохан Кројф критички је оценио игре нападача Барселоне, шведског репрезентативца Златана Ибрахимовића, пренео је шведски таблоид "Афтонбладет".

"Ибрахимовић има лошу технику за тако доброг играча, а уједно је толико технички талентован да је заправо лош фудбалер", изјавио је бивши играч и тренер Барселоне и почасни председник актуелног првака Шпаније и Европе.

Кројф је истакао да Ибрахимовић мора много више да показује на терену, с обзиром на раскошан таленат.

"Он у дресу Барселоне ни приближно нема учинак какав се очекује од играча таквог калибра. То би могло да представља и психички проблем", навео је својевремено један од најбољих фудбалера света.

Кројф се, с друге стране, веома похвално изразио о Самјуелу Етоу, нападачу чије је место у Барселони заузео Ибрахимовић, након преласка Камерунца у милански Интер.

"Ето се сјајно прилагодио игри у Интеру. Постиже голове, али учествује и у одбрамбеним задацима. Ибрахимовићу то недостаје, јер није навикао да трчи за противничким играчем када изгуби лопту. У Барселони ће то морати да прихвати и научи", нагласио је Кројф.

Он сматра да ће Барселона у сутрашњем реванш мечу полуфинала Лиге шампиона против Интера сигурно надокнадити минус од два гола (1:3) и пробити се у финале.

"Мурињо је добар тренер, али не волим његов начин рада. Ја сам велики поштовалац стручњака џентлмена, као што су Франк Рајкард и Пеп Гвардиола. Сматрам да у спорту није искључиво важно само побеђивати", поручио је Кројф.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије