Читај ми!

Рат Француске и Италије после Евросонга – од увреда до морбидних шала

Након што је Италија однела победу на Евросонгу, а Французи остали кратких рукава, „рат“ Француске и Италије на друштвеним мрежама и у медијима наставља се уз све ниже ударце. 

„Бог је срећан кад умиру Италијани“, француска мржња на друштвеним мрежама – ово је наслов текста у италијанском листу Il Giornale који описује како су поједини Французи на друштвеним мрежама неумесно реаговали на вест о погибији четрнаесторо Италијана, међу којима и двоје деце, приликом пада жичаре код језера Мађоре.

Неописиву трагедију, која би требало да гане људе и у њима побуди саосећање, развлачило је на друштвеним мрежама на стотине шакала, примећује тај лист, згражавајући се над безосећајношћу својих дојучерашњих пријатеља, комшија, али и вечитих евровизијских ривала, преносећи најморбидније и најнеумесније међу коментарима: „Бог је срећан кад умиру Италијани“; „Бог је убио 13 италијанских курвиних синова, хвала Боже! Пољупци“; „Пала жичара – праведна казна судбине после кокаингејта групе Манескин на Евровизији“.

Реч је о наставку „рата“ који букти откако је победа групе Манескин на такмичењу за Песму Евровизије посвађала комшије.

Французи су одмах почели са увредама, поводом инсинуација да се фронтмен групе Дамијано Давид дрогирао у „грин руму“ за време саопштавања резултата гласања, што је група демантовала и поводом чега су се оглашавали и званичници Евровизије.

Да је све остало на нивоу коментара на друштвеним мрежама, вероватно и не би изазвало толику пажњу, али будући да су у недељу изашли увредљиви чланци и у француској штампи, ни Италијани нису остали дужни, па се битка наставила и у озбиљним и кредибилним медијима.

Тако је Paris Match, одмах после објаве спорног снимка на којем певач групе сагиње главу ка столу, написао: „Велика напетост на Евровизији после слике кокаина код једног од чланова бенда Манескин. Организатори разматрају шта даље чинити“.

Уследили су и други коментари у медијима: „Победник узима све! Је л’ и кокаин?“, „У питању је дрога, моментална дисквалификација“.

Италијански медији коментаришу како Французи гризу и клевећу у намери да изазову мржњу према младој италијанској групи, како би на „спортски“ начин покушали да прогурају накнадну победу свог кандидата.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво