Читај ми!

Hurricane о утисцима са Евросонга: Свиделе смо се народу, криво нам је што нисмо боље прошле код жирија

У суботу је одржано финале најишчекиваније Песме Евровизије. Италија је победила трећи пут, а представнице Србије, чланице групе Hurricane, заузеле су 15. место. Упркос томе, добиле су исти број дванаестица од публике као победници из Италије. Чланице групе Сања Вучић и Ивана Николић за РТС су навеле да им је важно што се песма „Loco, loco” допала народу, што показује девето место по мишљењу публике, али и да су могле да добију који поен више од жирија. Истакле су да је велика ствар што су добиле прилику да наступе у великом финалу Евросонга и да су задовољне што су у великој конкуренцији заузеле 15. место.

Ивана Николић је рекла да су утисци феноменални и да могу да буду срећне што се Евросонг уопште одржао и што су могле да оду тамо.

„Ми смо дале све од себе. Стварно смо се добро забавиле. На тој бини нам је било феноменално”, навела је Ивана Николић током гостовања у Јутарњем програму.

Додала је да је у дворани у Ротердаму било 3.500 људи, али да је деловало као да их је било 100.000 и пожелела је да се врате и наступе још једном.

Говорећи о свом ранијем евровизијском искуству, Сања Вучић је навела да јој се чини да је ове године било мање напорно, пошто су имали мање евровизијских догађаја због епидемијске ситуације.

„Биле смо фокусиране више на наступ и на себе, што је свакако похвално за једну овакву манифестацију. Другачији је доживљај, свакако, није било толико екстатично и  те неке енергије која окружује евровизијске догађаје, али сам осећај на сцени није нимало другачији и јако смо задовољне што смо имале неку публику око себе која нам је била покретач", истакла је Сања.

Навеле су да је најјачи утисак на њих оставила бина, која им је, поред захтевне кореографије, била највећи изазов.

„Имале смо доста покрета. Буквално је свака реч имала неки покрет. То је требало укомбиновати са певањем. То је можда било најтеже”, рекла је Ивана.

„Кладионице нису меродавне” 

Када је реч о предвиђањима у кладионицама уочи фестивала, Сања Вучић је навела да кладионице нису меродавне и да се ситуација врло лако промени.

„На самом старту ми смо биле лошије котиране, што нас није обесхрабривало. Мислим да је то најбитнија ствар”, истакла је Сања.

Додала је да су, како је време одмицало, људи на пробама приметили квалитет наших представница и да су им уочи финала кладионице предвиђале седмо место.

„Али смо по гласовима публике биле девете, тако да, хвала Богу, ето свиделе смо се народу”, истакла је Ивана Николић.

Оцениле су да је велика ствар што су од публике добиле пет дванаестица, као и победници из Италије, али и представници Литваније и Украјине.

Ивана Николић је навела да јој је криво што нису прошле боље код жирија.

„Можда смо могле да добијемо бар по један глас”, казала је Ивана.

„Очекивале смо да нам жири неће бити наклоњен” 

Сања Вучић је истакла да се чини да је жири већ годинама наклоњенији песмама које имају озбиљнију и тежу црту.

„Наша је била врцавија и деловала, када се посматра на прву лопту и на прво слушање, као да је незахтевна, да је неозбиљна, што је далеко од тога. Песма је јако захтевна за певање”, истакла је Сања.

Додала је да су донекле очекивале да им жири неће бити наклоњен, али да им је драго што се публици свидела њихова песма.

„Мислим да је можда могао да се нађе неки добар наступ, неки добар костим, што би нам можда дало неки глас од жирија. Свакако, свако има право на своје мишљење. Нама је драго што смо уопште имале прилику да наступимо на таквом такмичењу”, оценила је Ивана Николић.

Нагласила је да могу да буду задовољне тиме што су ушле у финале Евросонга.

„То је велика ствар. Конкуренција је била огромна ове године. Много добрих песама, много добрих певача, нема ту шта. Хвала Богу што смо уопште ушле у финале и што смо дошле до тог 15. места”, рекла је Ивана.

Сања: Знала сам да ће Италија бити победник 

Сања Вучић је навела да им је мало сметало што нису могле да се друже са другим представницима, пошто је то један од циљева Евросонга.

Истакле су да су имале мање обавеза, што им је дало више времена за одмор.

Говорећи о пласману других земаља, Сања Вучић је рекла да је знала да ће Италија бити победник чим је чула песму и додала да има њух за победника, пошто већ шест година није погрешила.

„Ја сам задовољна. Рокенрол се вратио на велика врата и, искрено, јако сам срећна што је то тако. Само нека тако и наставе”, казала је Сања Вучић.

Истичу да засад немају планове да поново представљају Србију на Песми Евровизије и да желе да се посвете себи и каријери своје групе, као и да се надају да ће ускоро моћи да наступају. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво