Србија не иде у финале „Песме Евровизије“

Упркос фантастичном наступу на другој полуфиналној вечери „Евросонга“, српска представница Тијана Богићевић није се пласирала у велико финале 13. маја. Вечерашњи финалисти су представници Бугарске, Белорусије, Хрватске, Мађарске, Данске, Израела, Румуније, Норвешке, Холандије и Аустрије.

23.10 - Српска представница Тијана Богићевић није изборила пролаз у финале „Евросонга“. Финалисти из друге полуфиналне вечери су: представници Бугарске, Белорусије, Хрватске, Мађарске, Данске, Израела, Румуније, Норвешке, Холандије и Аустрије.

22.55 - Пала је и прва евровизијска просидба! Македонку Јану Бурчешку запросио је њен дечко Александар.

22.35 - Кратка ретроспектива вечерашњих наступа је завршена, а почело је гласање, које важи за земље које су вечерас учествовале. Наравно, становници одређене земље не могу да гласају за свог представника. 

22.30 - Којт Томе и Лаура, естонски ветерани који су већ два пута наступали на „Евросонгу“ 1998. и 2005. године, покушали су да се домогну финала песмом Верона. Брзом и енергичном нумером I Feel Alive израелски певач Имри побрао је симпатије женског дела публике и затворио вечерашњи такмичарски део другог полуфинала „Евросонга“.

22.20 - Симпатични Артем Лукјаненко и Ксенија Жук из Белорусије представили су се европској публици причом о својим животима (Story of My Life). Фантастичан наступ пропраћен импресивним светлосним ефектима уз тактове песме Beautiful Mess млађаног Бугарина Кристијана Костова. Одличан наступ алтернативног литванског двојца "Fusedmarc" са нумером Rain of Revolution.

22.05 - Сјајним наступом и одличним вокалним прелазима између поп и оперског начина певања, хрватски представник Жак Хоудек нумером My Friend подигао публику на ноге. Ухвати моменат (Grab The Moment), поручили норвешки представници Јоаким и Штин уз помоћ певача Александра Валмана. Мируна Манеску предводила је тројац "Timebelle" из Швајцарске моћном баладом Apollo.

21.50 - Упркос томе што је рођена и одрасла у Аустралији, слатка Ања представила је Данску песмом Where I Am. Брендан Мареј из Ирске наступио је са помало монотоном баладом Dying to Try. Енергичном песмом и наступом Spirit of the Night Валентина Монета и Џини Вилсон из Сан Марина покушаће да се домогну финала.

21.35Јодлуј (Jodel It), поручују румунски представници Илинка и Алекс Флореа мешавином хип-хопа и традиционалног алпског начина певања. Три сестре, Лиса, Ејми и Шејли, из Холандије отпевале врло личну и хармоничну песму Lights and Shadows. Симпатични Мађар Јоси Папај, уз помоћ разигране плесачице, изазвао овације у арени у Кијеву нумером Origo.

21.25 - Симпатичном нумером Running on Air, Аустријанац Нејтан Трент се, помало неубедљиво, представио публици у Украјини. Изазовним наступом који неодољиво подсећа на Кајли Миног, Јана Бурчешка поручила да ће, ако затреба, плесати сама (Dance Alone). Страсти је након Македонке смирила представница Малте Клаудија Фанијела нежном баладом Breathlessly.

21.15 - Друго полуфинале је почело, а отворила га је Тијана Богићевић фантастичним извођењем баладе In Too Deep. Моћним гласом, уз плесача, српска представница одушевила публику у Кијеву.

Напето прво полуфинале „Песме Евровизије“ је иза нас, а вечерас је списак учесника финала 13. маја проширен за још десет учесника. Нажалост, српска представница, која је наступила са песмом In Too Deep, није успела да избори пролаз у финале.

Вечерас су наступили и представници Аустрије, Македоније, Малте, Румуније, Холандије, Мађарске, Данске, Ирске, Сан Марина, Хрватске, Норвешке, Швајцарске, Белорусије, Бугарске, Литваније, Естоније и Израела.

Начин гласања исти као и претходне године

Професионални жири и гледаоци из сваке земље додељују одвојен скуп поена од један до осам, односно 10 и 12. То значи да најбољих 10 песама по мишљењу жирија и гледалаца добија поене.

Након што гледаоци гласају путем својих телефона, слањем СМС-а или користећи званичну апликацију, презентери гласова из 42 земље учеснице укључују се у програм, као и до сада, и саопштавају поене само професионалног петочланог жирија.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара