„Евросонг 2017“, одабрано првих 10 финалиста

У првој полуфиналној вечери 62. „Евровизије“, која се одржава у Кијеву, наступило је 18 земаља, од којих њих 10 – Молдавија, Азербејџан, Грчка, Шведска, Португалија, Пољска, Јерменија, Аустралија, Кипар и Белгија иду у финале. Српска представница Тијана Богићевић наступа у другом полуфиналу 11. маја, где ће се борити за пласман у финале највећег музичког такмичења које се одржава у суботу, 13. маја.

23.00 – У велико финале такмичења за „Песму Евровизије“ ушле су: Молдавија, Азербејџан, Грчка, Шведска, Португалија, Пољска, Јерменија, Аустралија, Кипар и Белгија. Словенија и Црна Гора без финала.

22.40 – Гласање је завршено, а важило је само за земље које су наступале у првој полуфиналној вечери.

22.30 – Прошлогодишња победница, Украјинка Џамала, владала је сценом Међународног изложбеног центра у Кијеву приликом извођења посебне верзије песме „1944“, која је на такмичењу у Стокхолму 2016. убедљиво освојила срца публике и жирија. 

22.20 – Артсвик стиже из Јерменије са песмом Fly with Me! Словенац Омар Набер други пут учествује на „Песми Евровизије“, а овог пута је представио песму On My Way. Следи Летонија, чији је наступ последњи за прво полуфинално вече! Група „Тријана парк“ представила је узбудљиву песму Line.

22.10 – Исландска представница Слава је емотивну песму Paper написала из сопственог искуства. Чешку Републику представила је Мартина Барта нумером My Turn – џез певачица је нежним гласом освојила публику. Боје Кипра брани Ховиг песмом Gravity, уз одличан плесни наступ.

21.55  Нема страха за грчку представницу Деми, која песмом This is Love поручује да је љубав вечна. Кашја Мош стиже из Пољске, а снажним гласом отпевала је Flashlight. Молдавски састав „Санстроук проџект“ и нумера Hey, Mamma! размрдали су гледаоце и још више загрејали атмосферу.

21.40 – Чланови финског састава „Норма Џон" сами пишу песме, и то од 15. године. Представили су нумеру Blackbird, после које је азербејџанска представница Дихај ватрено отпевала Skeletons. Салвадор Собрал, који стиже из Португалије, емотивно је отпевао Amar Pelos Dois.

21.25 – Албанску нумеру World извела је Линдита. Белгијска представница Бланш, која је и најмлађа учесница на „Песми Евровизије“, oтпевала је нумеру City Lights. Црногорски такмичар Славко Калезић и песма Space запалили су сцену!

21.15 – Шведски представник Робин Бенгтсон је песмом I Can't Go On самоуверено отворио вечерашње такмичење. Грузијска представница Тамара Гачечиладзе је моћним гласом и песмом Keep the Faith подигла публику на ноге, после чега је храбро наступио 17-годишњи аустралијски представник Ајзаја са песмом Don't Come Easy.

21.00 – Спектакл је почео! Међународни изложбени центар у Кијеву је највећи комплекс тог типа у Украјини, а управо ту наступа 18 представника који се боре за финале. Слоган овогодишњег такмичења је „Славимо различитост“.

Овогодишњи домаћин је Украјина, чија је представница Џамала песмом „1944“ победила у Стокхолму прошле године. Украјина је по други пут домаћин највећег европског музичког такмичења, а први пут је „Песмa Евровизије" у Кијеву одржанa 2005.

Домаћини програма су водитељи Олександар Скичко, Володимир Остапчук и Тимур Мирошниченко.

Међународни изложбени центар у Кијеву простире се на 58.000 квадратних метара, у који стаје 11.000 гледалаца.

У првој полифиналној вечери за пролаз у финале покушали су да се изборе представници Шведске, Грузије, Аустралије, Албаније, Белгије, Црне Горе, Финске, Азарбејџана, Португалије, Грчке, Пољске, Молдавије, Исланда, Чешке Републике, Кипра, Јерменије, Словеније и Летоније.

Српска представница отвара друго полуфинално вече!

Србију на „Песми Евровизије 2017“ представља Тијана Богићевић песмом In Too Deep. На сцени ће имати подршку три пратећа вокала – Јелене Ђурић, Сање Богосављевић и Јелене Пајић, уз плесни покрет Бориса Видаковића.

Српска представница отвара друго полуфинално вече 11. маја, након које наступа Аустрија, Македонија, Малта, Румунија, Холандија, Мађарска, Данска, Ирска, Сан Марино, Хрватска, Норвешка, Швајцарска, Белорусија, Бугарска, Литванија, Естонија и Израел.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара