Деценија од победе Србије на „Евросонгу“

„Песма Евровизије“ 2007. остаће уписана у историју Србије као година када је Марија Шерифовић са песмом „Молитва“ победила на најгледанијем музичком такмичењу на свету и довела „Евросонг“ у Београд.

Десет година касније, Украјина је по други пут домаћин, а Србија чека да поново угости земље из Европе, а од 2015. године и Аустралију.

Јан Ола Санд, извршни супервизор такмичења, ексклузивно за РТС говори о томе колико се „Песма Евровизије“ променила од победе Србије, и да ли ће се у будућности развити у светско музичко такмичење.

Оба полуфинала, као и Велико финале 62. „Песме Евровизије“, гледаоци ће моћи да прате 9, 11. и 13. маја у директном преносу од 21.00 на каналима РТС 1 и РТС Сателит.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије