Шпанија у опасности од дисквалификације са Евросонга

Шпанска национална телевизија ТВЕ у опасности да дисквалификује сопственог учесника на овогодишњем Евросонгу који је тренутно у Москви и спрема се за наступ на финалној вечери.

Иако је Шпанија имала право гласа у другом полуфиналу Евросонга, национална телевизија Шпаније ТВЕ није уживо преносила друго полуфинално вече такмичења за Песму Евровизије. Уместо манифестације у Москви, гледаоци шпанске ТВЕ пратили су тениски меч између Фернанда Ведрашка и Хуана Монака на Мастерс купу у Мадриду.

Наиме, након што је ЕБУ (Европска радиодифузна унија) у последњем минуту одлучила да Шпанија може гласати и преносити друго полуфинале уместо првог, шпанска национална телевизија ТВЕ одлучила је да не преноси друго полуфинално вече такмичења на Евросонгу. Самим тим, гледаоци у Шпанији нису могли ни гласати, па је Шпанија своје гласове у другом полуфиналу морала доделити путем помоћног жирија.

Будући да је такво гласање могло пресудно утицати на резултат изабраних финалиста, шпански лист "Ел Мундо" истиче да ће у том случају ЕБУ бити у незгоднијој ситуацији од шпанске националне телевизије.

Са друге стране, према правилима ЕБУ која важе за све националне медијске сервисе, Шпанија након овога може бити кажњена дисквалификацијом са "Евросонга 2009".

Шпанија, као једна од четири земље оснивача Евросонга, увек је директни учесник у финалу такмичења, без обзира на резултат који освоји у претходном такмичењу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се