Читај ми!

Учесници „Дечје песме Евровизије“ 29. новембра у 17 часова „Покрећу свет“

У недељу, 29. новембра од 17 сати у директаном преносу из Варшаве на Другом програму РТС-а, пратите 18. „Дечју песму Евровизије 2020“ – "Junior Eurosong Contest 2020".

На 18. издању „Дечје песме Евровизије“ учествују представници из дванаест земаља, а поред нашег Петра Аничића који ће са песмом „Откуцај“ наступити под бројем четири, имаћемо прилику да чујемо и такмичаре из Немачке, Казахстана, Холандије, Белорусије, Пољске, Грузије, Малте, Русије, Шпаније, Украјине и Француске.

Овогодишње такмичење биће одржано у Варшави. Због мера предострожности услед пандемије ковида-19, песме неће бити извођене уживо већ ће се емитовати снимљени наступи, а такмичари ће се укључивати у пренос из Телевизијских студија у својим земљама.

Мото овогодишњег такмичења је „Покрени свет“ – "Move the world", а идеја је да се представи значај сваког појединца. Наиме, деца често сматрају да важне ствари раде познати људи – научници, астронаути, спортисти и глумци и зато су им они често узори јер сматрају да они покрећу свет.

Али то није случај – милиони људи широм света свакога дана савесно и одговорно обављају своје дужности и обавезе и заједно, они су ти који заиста покрећу свет. Овогодишњи слоган одаје почаст колективној моћи која се огледа у моћи сваког појединца.

Први пут у историји „Дечје песме Евровизије“, ово такмичење се две године заредом одржава у истој земљи. Након победе пољске представнице Роксане Вегел 2018. године, ова земља је стекла право да наредне године буде домаћин ове престижне манифестације.

На такмичењу одржаном у граду Гљивице, у Пољској 24. новембра 2019. године, поново је тријумфовала представница Пољске, Вики Габор са песмом Superhero.

Недеља, 29. новембар, 17 часова, Други програм РТС-а.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара