Novi srpski umovi, 11 epizoda

Konstruktor aviona postaje se kroz praktičan rad na dizajniranju, konstruisanju i sastavljanju letelice.

Sve ono što se uči na fakultetu dobija značenje tek kada se zasuku rukavi i počne sa nacrtom i formulisanjem ideje, projektovanjem, izradom letelice pa sve do uspešnog poletanja, letanja i sletanja.

Upravo ovaj proces samostalnog osmišljavanja i pravljenja letecile je u propozicijama studentskog takmičenja "Air Cargo Challenge" koje se po uzoru na američko takmičenje "Disign/ Build- Fly" od 2003. svake druge godine održava u Evropi.

Glavni cilj ovog studentskog takmičenja je projektovanje i izrada radio-upravljive letilice koja je u stanju da leti sa velikim korisnim opterećenjem. Na takmičenju se ocenjuju performanse letelice demonstrirane u takmičarskom delu leta kao i tehnički kvalitet projekta, ocenom projektnog izveštaja i crteža.

Studentski tim Beoavia formiran je pre godinu ipo dana na Mašinskom fakultetu sa ciljem da prvi put nastupe na ovom međunarodnom takmičenju, u avgustu 2019, na Univerzitetu u Štutgartu.

To su i uradili. Kako su tekle pripreme a kako samo takmičenje, sa kakvim iskustvima su se vratili i šta su im dalji planovi saznaćete u 11. epizodi serijala "Novi srpski umovi".         

 

broj komentara 0 pošalji komentar