Ubistvo Ivanovića, šok u Srbiji

Jedan od najpoznatijih političkih predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji Oliver Ivanović ubijen je jutros ispred kancelarije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici - Oko, 18.25, RTS 1.

Kosovska policija saopštila je da su na mestu ubistva Olivera Ivanovića pronađeni "određeni dokazi" koji će se koristiti u daljem toku istrage. Pronađeno je i zapaljeno vozilo marke "opel astra" bez registarskih oznaka, za koje policija sumnja da je povezano sa slučajem ubistva.

Delegacija Srbija koja je trebalo da nastavi tehničke pregovore sa Prištinom prekinula je dijalog u Briselu, i vratila se u zemlju. Predsednik Srbije navodi da je reč o terorističkom činu, da je Srbija zahtevala od Unmika i Euleksa da se organi Srbije uključe u istragu, a da će, ako to ne bude slučaj, svakako voditi svoju istragu, i da će ubice Olivera Ivanovića biti pronađene.

Ivanović je od januara 2014. godine, zajedno sa četvoricom Srba, bio u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici zbog navodnog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom na Kosmetu 1999. i 2000.

Na suđenje je čekao pritvoren godinu dana, a ukupno u pritvoru proveo je tri godine. Pušten je na rođendan svog sina, kada mu je i ukinuta prvostepena presuda i naloženo novo suđenje.

U emisiji Oko govorimo o tome koji su motivi za ubistvo Ivanovića i kakve će posledice na Kosmetu izazvati njegovo ubistvo.

Emisiju vodi Nataša Đulić Banović

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]