Књига спаса - филм

У не тако далекој будућности, тридесетак година после коначног рата, усамљени човек лута опустошеним пределима на којима се некад простирала Америка: празни градови, разрушени путеви, неплодна земља - све је то око њега, знак катастрофалног уништења. (The Book of Eli, 2010)

Овде нема цивлизације, и нема закона. Путеви припадају бандама које ће убити за пар ципела, кап воде... или једноставно ни због чега. Али, они не могу да се мере са овим путником.

Приморан да постане ратник, Ели трага само за миром, али, уколико га изазову, сахраниће своје нападаче и пре него што су увидели да су направили фаталну грешку. Међутим, он не брани свој живот, већ наду за будућност; наду коју је носио и штитио 30 година и сада жели да је оствари.

Само један човек у овом уништеном свету схвата моћ коју Ели поседује и жели је за себе: Карнеги, самопрокламовани деспот града лопова и разбојника. У међувремену, Карнегијева усвојена ћерка Солара фасцинирана је Елијем из другог разлога: наговештајем који би могао да постоји ван округа њеног очуха.

Улоге: Дензел Вошингтон, Гери Олдман, Мила Кунис...

Режија: Браћа Хјуз

број коментара 0 Пошаљи коментар