"Краљ Петар I"

Осма епизода: Крајем 1914. године, Аустроугарска креће у масовну инвазију на Србију, а малобројнија, али одморна српска војска спрема се за контранапад. Овим почиње један од најславнијих бојева - Колубарска битка. Осму епизоду серије "Краљ Петар I" погледајте 28. априла у 20ч на Првом програму РТС-а.

Након жестоке инвазије Аустроугара на Србију, малобројнија, али одморна српска војска, под командом генерала Живојина Мишића, креће у контранапад. Додатно мотивисани присуством краља Петра, војници храбро јуришају на аустроугарске непријатеље.

Међу борцима за Србију је и чета поднаредника Животе, у којој учешће имају и Маринко Спасојевић и дечак Момчило. У славној Колубарској бици, многи животи ће бити изгубљени, али ће нешто бити и добијено - нада. Ипак, једна добијена битка не значи добијен рат, а Аустроугарима се против Србије придружују и Бугари.

Осма епизода серије "Краљ Петар I" емитује се у недељу 28. априла у 20ч на Првом програму РТС-а. Репризу можете погледати наредне недеље, 5. маја у 16ч.

Уредник серије: Дуња Петровић
Редитељ: Петар Ристовски
Сценаристи: Владимир Ћосић, Милован Витезовић, Петар Ристовски
Играју: Лазар Ристовски, Милан Колак, Иван Вујић, Љубиша Савановић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Даница Ристовски, Светозар Цветковић, Радован Вујовић, Tихомир Арсић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, и многи други
Директор фотографије: Душан Јоксимовић
Композитор: Миодраг Цицовић
Сценограф: Аљоша Спајић
Костимограф: Борис Чакширан
Монтажери: Лазар Предојев, Милена Предић
Продукција: Радио Телевизија Србије
Извршна продукција: "Зилион филм" - Лазар Ристовски

 

број коментара 0 Пошаљи коментар