Đurić na sastanku sa komitetom KP Kine u Pekingu

Centralni komitet Komunističke partije Kine dočekao je u Pekingu delegaciju Srpske napredne stranke, koja boravi u studijskoj poseti Kini, saopštava SNS. Poseta se odvija u okviru predsedničkog projekta nedavno dogovorenog između predsednika SNS-a Aleksandra Vučića i generalnog sekretara Komunističke partije Kine Si Đunpinga.

Šef delegacije i potpredsednik SNS-a Marko Đurić imao je više važnih sastanaka u Centralnom komitetu KPK, na kojima je konkretizovan plan unapređenja saradnje dveju partija.

Kako navode iz SNS-a, u prijateljskom i otvorenom razgovoru sa zamenikom ministra međunarodnog odeljenja KPK Vang Jađunom, obostrano je istaknuto da sadašnji globalni problemi koji nisu viđeni u poslednjih sto godina zahtevaju ulaganje zajedničkih napora u očuvanju mira i poštovanju međunarodnog prava, koje se pre svega zasniva na principima ravnopravne saradnje, slobodne trgovine i poštovanja samostalnog i nezavisnog razvoja svih država u svetu.

Đurić je još jednom zahvalio Kini i predsedniku Siju zbog principijalne politike poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, kao i podrške srpskom rukovodstvu u traganju za kompromisnim rešenjem za Kosovo i Metohiju.

Zajednička želja dveju partija je da se Kina i Srbija razvijaju, imajući u vidu političku stabilnost, ubrzani ekonomski i tehnološki razvoj, kao i sveukupni propsperitet dve zemalja, naglasio je šef delegacije SNS-a.

Potvrđen je jasan stav Srbije o podršci politici jedne Kine, kao i zacrtanim smernicama sveopšteg društvenog razvoja na planu multilateralizma, ekonomije i bilateralnih odnosa.

Delegacija SNS-a iskazala je veliku zahvalnost zvaničnicima Centralnog komiteta za kineske investicije u Srbiji, i konstatovana je saglasnost o važnosti nastavka produbljivanja ekonomskih odnosa Srbije i Kine u okviru inicijative "Pojas i put". 

Posebno je podvučena potreba da se snažno čuva nasleđe tradicionalnog prijateljstva srpskog i kineskog naroda, ali i pažljivo neguje i razvija saradnja između SNS-a i KPK, koja je od strateškog značaja za nastavak saradnje Srbije i Kine.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво