Niški osnovci preko interneta pratili lansiranje rakete

Učenici trećeg četiri niške osnovne škole Čegar ovih dana učili su o svemiru tako što su pratili pripreme engleskog astronauta Tima Pika za šestomesečni boravak u Međunarodnoj svemirskoj stanici, a juče su preko interneta posmatrali lansiranje rakete. Projektu, specijalno osmišljenom za decu u engleskim školama, preko interneta su se priključile nastavnica engleskog jezika Ana Živković i njihova učiteljica Nataša Ćirić.

Mališani iz Niša oduševljeno su pratili i odbrojavali do lansiranja rakete sa kosmodroma iz Kazahtsana. Dok se astonaut Tim Pik pripremao oni su naučili mnogo toga.

Nastavnica engleskog jezik Ana Živković je projekat pronašla preko internetai dobila potvrdu iz Engleske da su dobrodošla i deca iz Srbije, koja su, naravno, bila ljubopitljiva.

Nastavu su prilagođavali projektu što je bio izazov, ne samo za decu već i za učiteljicu Natašu Ćirić, koja smatra da su ovakvi časovi budućnost obrazovanja.

Zahvaljujući kreativnosti nastavnice Ane i učiteljice Nataše ovo nije prvi projekat u kome učestvuju đaci osnovne škole Čegar, po čemu će školske dane svakako zapamititi.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

broj komentara 0 pošalji komentar