Čitaj mi!

Koncert za bas i klavir prvi put od 1984. na Kolarcu

Nakon skoro četrdeset godina u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine biće održan koncert za bas i klavir.

Mladi bas Sava Vemić nastupiće u utorak 20. aprila u 19 časova u pratnji pijaniste Vladimira Gligorića, saopšteno je iz Kolarčeve zadužbine.

 

Poslednji ovakav koncert na Kolarcu je održan u oktobru 1984. godine kada je nastupio bas Miroslav Čangalović uz klavirsku pratnju Dušana Trbojevića.

Na koncertu će između ostalog biti izvedeni Lem Edim Stevana Stojanovića Mokranjca, Da su meni oči tvoje Stanislava Biničkog, Serenada Don Žuana Petra Iljiča Čajkovskog, Serenada iz ciklusa Pesme i igre smrti Modesta Petroviča Musorgskog.

Ulaznice za koncert solo pesama za bas i klavir, po ceni od 1.000 dinara, u prodaji su na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Sava Vemić (bas) školovao se na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu da bi se od 2014. do 2017. godine usavršavao u operskom studiju Metropoliten opere u Njujorku pod vođstvom dirigenta Džejmsa Livajna. U aktuelnoj sezoni angažovan je u Gertnerplacteatru u Minhenu. 

Pijanista Vladimir Gligorić se pored doktorata na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Aleksandra Serdara, kratko usavršavao na Konzervatorijumu za muziku u Ženevi. Za svoj umetnički rad Gligorić je nagrađen nekoliko puta, među kojima su i međunarodna priznanja.