Читај ми!

Trstenik, Nastavničko veće predložilo direktoru isključenje učenika iz škole zbog nasilja nad profesorkom

Slučaj nasilja nad profesorkom u Tehničkoj školi Trsenik još nema zvanični epilog. Sednica Nastavničkog veća održava se danas, ali se ne zna kada će biti doneta odluka o izricanju mere trojici učenika koji su profesorki izvukli stolicu, snimili telefonom i objavili na društvenim mrežama.

Nastavničko veće dalo je predlog da se učenici isključe iz trsteničke srednje škole, a postupak pokreće, vodi i donosi konačnu odluku direktor škole, potrđeno je RTS-u u Školskoj upravi Kruševac.

Resorni ministar Branko Ružić izjavio je da je roditelj jednog od učenika dostavio medicinsku dokumentaciju nadležne zdravstvene ustanove da je dete u trenutku izvršenja tog dela, bilo neuračunljivo.

RTS-u je i u Školskoj upravi Kruševac ta informacija nezvanično potvrđena, u kojoj kažu da to produžava čitavu proceduru.

Školi je naloženo da se proveri medicinska dokumentacija u kojoj, nezvanično navode, stoji da je učenik od 27. januara do izvršenja dela u četiri navrata odlazio kod psihijatra, a pritom niko nije dostavio dopis i obaveštenje školi, što je obaveza roditelja.

Ministarstvo, kolektiv, sindikati prosvete i javnost, koji su najoštrije osudili ovaj vid nasilja, očekuju najstrožu vaspitno-disiplinsku meru za trojicu učenika koja podrazumeva isključenje iz škole.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво