Читај ми!

Колектив Техничке школе Трстеник: Људска дужност је стати на пут тиранству и свакој врсти насиља

Техничка школа Трстеник, као и њени запослени, нашли су се у жижи јавности након немилог инцидента који се догодио професорки те школе која је претрпела психичко, физичко и дигитално насиље. Колектив осуђује поступак ученика и сматра да је дошaо последњи час да се одбрани људско достојанство, част и професија.

У Техничкој школи Трстеник, како је саопштено, одржана је ванредна седница Наставничког већа на којој је речено да су испоштоване све процедуре и да је догађај до детаља испитан.

"Једногласни смо у томе да треба осудити сваки вид насиља, као и то да учеснике догађаја треба адекватно казнити. Недопустиво је угрожавање интегритета, достојанства и душевног мира сваког појединца, поготову на радном месту", истиче се у саопштењу школе.

Поручују и да свима треба ставити до знања да бахатост, неваспитање, безобразлук, дрскост и било какав вид насиља нису прихватљиви.

"Колегиници која је претрпела непријатности желимо да се што пре опорави, да се брзо врати на посао и на своје редовне активности", наводи се у саопштењу.

"Закључак са ове седнице је да морамо бити јединствени и да је људска дужност стати на пут тиранству и свакој врсти насиља", закључује се у саопштењу Техничке школе Трстеник.

Снимак на којем се види како ученици малтретирају професорку Техничке школе у Трстенику, измичу јој столицу и смеју се томе појавио се на интернету прошле недеље.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво