Milisavljević: Predlog za uvođenje hemijske kastracije

Poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević izjavio je danas da je u skupštinsku proceduru uputio Predlog izmena Krivičnog zakonika koje predviđaju hemijsku kastraciju pedofila i silovatelja povratnika.

Dušan Milisavljević je novinarima u Skupštini Srbije rekao da hemijska kastracija nije povratak u srednji vek, već podrazumava primanje injekcija androgene blokade na šest meseci, prenosi Beta.

"Taj problem može da se reši medicinskim putem, da se leče, trenutno onesposobljavaju da izvrše seksualni čin, nasilje nad detetom i da sudija ima pravo da odredi dužinu davanja tih androgenih blokada i psihijatrijskog tretmana", precizirao je Milisavljević.

Kaže da je izmene predložio kao lekar i otac ženskog deteta jer je, kako je istakao, zgranut svirepim zločinima nad decom.

"Ovakvi zakoni postoje u nekim evropskim državama, kao i zemljama u okruženju kao što je Makedonija. Nadam se da će ovaj predlog dobiti podršku u parlamentu i poslati poruku pedofilima da država ima spreman odgovor", rekao Milisavljević.

Poslanica Demohrišćanske partije Srbije Olgica Batić najavila je da će sledeće nedelje predati predlog izmena Krivičnog zakonika kojima se predviđa uvođenje obavezne hemijske kastracije za višestruke silovatelje i pedofile.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 08. okt 2014, 12:21) - Frankon [neregistrovani]

Prilicno dobro

Ja ipak bi zelijo da institucije rade svoj posao onda ne bi se nametalo ovako fatalno resenje, kad bi pojedinac dobijo svoju poprilicnu kaznu za delo koje je ucinijo, mislim da se ne bi trebalo ici pravcu ovako ostrih zakona prema muskoj populaciji, jer postoji sumnja kod uvodjenja zakona da bi bilo zloupotrebi zakona. Opet se ponavljam ako sistem ne funkcionise sve je besmisleno. 

(utorak, 07. okt 2014, 14:19) - Zoran [neregistrovani]

Povodom predloga za hemijsku inekciju

Zašto samo višestrukim silovateljima. Jednako je stradala i prva žrtva kao i petnaesta. Treba primeniti i kod silovanja u pokušaju !!!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">