Čitaj mi!

Srpsko-ruska konferencija o Velikom ratu u maju

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da bi zajednička srpsko-ruska konferencija posvećena stogodišnjici početka Prvog svetskog rata trebalo da bude održana 5. i 6. maja u Beogradu.

Aleksandar Čepurin je za rusku agenciju Itartas rekao da će na konferenciji učestvovati delegacija Ruske dume sa njenim predsednikom Sergejom Nariškinom na čelu, preneo je Tanjug.

Ruski ambasador je najavio da će u julu u Srbiju doći 100 ruskih kadeta, a postoji ideja da se u Topoli postavi krst u znak sećanja na poginule u Prvom svetskom ratu.

Prema njegovim rečima, radi se i na ideji da se u Beogradu podigne spomenik poslednjem ruskom caru Nikolaju Drugom Romanovu, ali realizacija toga zavisi od srpske strane.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 15. apr 2014, 11:54) - Ljiljana [neregistrovani]

Hvala bogu....

Mi imamo istoriju koje se ne trebamo stideti. Trebamo je slaviti i obelezavati sve te dane. Uvek smo stojali iza svojih odluka i trpeli posledice istih. Hvala braci Rusima, pa mi smo kroz istoriju mnogo krvi prolili zajedno ali nismo uspeli da zapisemo to u miru.Nase zajednicke grobove niko nema pravo da osudjuje i zabranjuje u politicke ciljeve.