Čitaj mi!

Turistički radnici održali protest u Beogradu

Radnici turističkih agencija, turistički vodiči i prevoznici održali su oko 14 sati protest ispred zgrade SIV 3 u Novom Beogradu, gde je smešteno Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Protest male privrede je održan u organizaciji Udruženja "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije".

Turistički radnici koju su se okupili iz svih krajeva Srbije tražili su pomoć od države.

Ukazali su da je 75 odsto radnika u turističkim agencijama izgubilo posao u odnosu na 15. mart kada je počela korona kriza.

Prema njihovim podacima, u turističkim agencijama je pre 15. marta radilo 4.125 radnika, od čega je posle njih 2.956 ostalo bez posla.

Predali su zahteve ministarstvu tražeći sastanak sa predstavnicima vlasti, sa rokom za odgovor do 31. decembra.

Učesnici protesta su se oko 14.30 sati autobusima i drugim vozilima uputili u protestnu vožnju kroz Beograd linijom Brankov most - Terazijski tunel - Dečanska - Trg Nikole Pašića - Kneza Miloša - Admirala Geprata, a završilii pred Ministarstvom finansija gde su im se pridružili i ugostitelji, zanatlije, preduzetnici, privrednici, frilenseri, muzičari...gde su zatražili adekvatnu podršku države u prevazilaženju ekonomskih posledica kovid krize.

Protest na koji je pozvalo udruženje Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije je završen nešto pre 16 časova kačenjem polovne auto gume sa natpisom "ekonomski tigar" na vrata ministarstva.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">