Čitaj mi!

Epidemijska situacija povoljnija, potreban oprez jer virus i dalje cirkuliše

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano 2.014.317 slučajeva koronavirusa, a testirano je 9.632.413 uzoraka. Od posledica kovida preminulo je 16.057 osoba, a procenat smrtnosti je 0.80 odsto, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

ALIMS odobrio upotrebu "Fajzerove" vakcine za decu od 5 do 11 godina

"Fajzerova" vakcina protiv kovida dobila je pozitivno mišljenje za aktivnu imunizaciju kod dece uzrasta od 5 do 11 godina, potvrđeno je RTS-u u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS).

U Pčinjskom okrugu četiri osobe novozaražene

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, od 158 osoba s teritorije Pčinjskog okruga, testiranih na kovid 19, četiri su zaražene virusom. 

Tri su iz Vranja, a jedna iz Vladičinog Hana. 

U kovid bolnici ZC Vranje hospitalizovano je sedam pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus, pet je s upalom pluća, a tri su na kiseoniku.

Prethodnog dana nije bilo novih prijema na bolničko lečenje.

Opširnije Kraće

Epidemijska situacija u Srbiji je stabilna, pada broj pacijenata na respiratoru.

Prema poslednjem preseku registrovana su 334 slučaja koronavirusa, od testirana 7.863 uzorka. Od posledica koronavirusa preminule su dve osobe.

Na bolničkom lečenju nalazi se 241 pacijent, od kojih je 10 na respiratorima.

Epidemiolozi upozoravaju da je oprez i dalje neophodan, jer je koronavirus i dalje među nama.

Ukazuju na to da ulazimo u turistički period, da će naši državljani putovati, ali i stranci će dolaziti u Srbiju, te da će sigurno doći do veće cirkulacije virusa.