Čitaj mi!

Od danas deo Vojne bolnice u Nišu u kovid sistemu

Deo Vojne bolnice u Nišu od danas je u kovid sistemu. Očekuje se da se na taj način rastereti rad niškog Kliničkog centra.

Hirurška klinika Vojne bolnice u Nišu postala je kovid bolnica. U njoj ima 50 postelja za pacijente sa srednje teškom slikom. Klinika ima svu potrebnu opremu i dobila je i sistem centralnog razvoda kiseonika.

"Nadamo se da će to olakšati posao Kliničkom centru u Nišu i da ćemo pomoći svim onim pacijentima koji dolaze i koji su uglavnom teški pacijenti i koji su u polintenzivnoj i intenzivnoj nezi, da dobiju kvalitetno i dobro lečenje i da se što pre vrate svojim kućama", poručio je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

U Kliničkom centru centru u Nišu je trenutno više od 350 pacijenata i mesta još ima. Međutim, sve privremene kovid bolnice, poput onih u hali "Čair", Niškoj banji ili Sokobanji, su skoro potpuno popunjene.

"To nam je način da sa ovih 50 kreveta koje uključujemo preživimo naredna dva, tri dana. Preživimo znači da nijednog teškog bolesnika ne usmerimo na neko drugo mesto, nego da će svi dobiti svoju maksimalnu punu zdravstvenu terapiju ovde u Nišu", objašnjava Zoran Perišić, v. d. direktora Kliničkog centra u Nišu.

Vojna bonica u Nišu u prvom talasu koronavirusa primala je nekovid pacijente iz Kliničkog centra. Tada je za tri meseca lečeno blizu 450 pacijenata.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">