Četvrta žrtva koronavirusa u Srbiji, počela distribucija 2,5 miliona maski

Koronavirus u Srbiji odneo je četvrtu žrtvu, preminula je žena koja je bila radnik Doma zdravlja u Nišu. Prema poslednjim podacima, u Srbiji su koronavirusom zaražene 303 osobe, među kojima i dve bebe. Počela je distribucija 2,5 miliona maski apotekama.

14.35 – Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić predsedavali su sednici Kriznog štaba.  

13.40 – Vlada Srbije otvorila je kontakt centar za prijavu pritužbi na rad banaka u vezi sa isplatom penzija.

13.34 – Avion "Er Srbije" A320, koji je vratio srpske državljane iz Istanbula sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je za sutra u planu let za London.

13.00 – Beograd je najveće žarište koronavirusa, a zatim Niš i Valjevo, izjavio je predsednik. Dodaje da će država gledati da uskoro izađe sa novim merama za ta tri grada.

12.30 – Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da se priprema veliki i ozbiljan paket mera za privrednike, koji će imati značajnu pomoć države. Najavio je da će se uložiti više milijardi evra u privatni sektor. 

11.40 – Prekršajne kazne za one koji ne poštuju mere zabrane ograničenja kretanja u vreme važenja vanrednog stanja kreću se od 50.000 do 150.000 dinara, a mogu da budu zamenjene i zatvorskim kaznama. Do sada su prekršajni sudovi kaznili više od 150 lica sa više od sedam miliona dinara.

11.30 – Četvrta žrtva koronavirusa u Srbiji, žena koja je preminula u Nišu, bila je radnik niškog Doma zdravlja, potvrđeno je RTS-u u toj ustanovi.

10.55 – Počela je isporuka kvasca proizvedenog u Srbiji trgovinama i pekarama. Kvasac će moći da se kupi u sledećim prodajnim lancima i marketima: "Deleze", "Gomeks", "PerSu", "Aroma marketi", DIS, "Dima Velika Plana", "Podunavlje Bačka Palanka", "Europrom Valjevo", "Mikromarket", kao i u "Lidlu". 

10.35 – Distribucija zaštitnih maski po apotekama širom Srbije počela je jutros, a u prvoj turi dostavljeno je 2,5 miliona maski koje su nabavljene iz Kine. "To znači da će od danas, a najkasnije od sutra ujutru, svaka apoteka u našoj zemlji, čak i one u najudaljenijim mestima biti snabdevene maskama", piše u informaciji Ministarstva finansija.

10.30 – Još jedan avion "Er Srbije" vratio se noćas iz Pariza, a poleteo je avion za Istanbul odakle će vratiti srpske državljane. Tokom dana drugi avion će ići u Larnaku i u povratku pokupiti putnike iz Soluna, navodi ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

09.45 – Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leči 14 pacijenta obolelih od koronavirusa. Četiri pacijenta su u teškom opštem stanju i nalaze se na mehaničkoj ventilaciji, a kod jednog od njih primenjen je i postupak hemodijalize, navodi direktorka tog centra prof. dr Edita Stokić. 

09.40 – Vlada Srbije donela je rešenje kojim je 2,2 milijarde dinara preneto Ministarstvu finansija na ime transfera Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja radi ublažavanja posledica bolesti Kovid-19, objavljeno je u Službenom glasniku. 

08.50 – Isplata drugog dela penzija za februar počinje danas. Narodna banka Srbije dala je instrukcije kako da stariji od 65 godina, kojima je zbog epidemije koronavirusa kretanje zabranjeno, dođu do svojih penzija.

08.05 – Ministar zdravlja apeluje još jednom na građane da budu bez kontakata, kod svojih kuća i da poslušaju savete stručnjaka.

08.04 –  Dve bebe koje su zaražene koronavirusom su dobro, bez ikakvih problema, navodi Lončar za RTS.

08.02 – Šezdesetogodišnja žena u Nišu četvrta je žrtva koronavirusa. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže za RTS da je žena bila dugogodišnji neregulisani dijabetičar, kao i da je preminula juče u popodnevnim satima i da je bila na respiratoru od 21. marta. 

6.00 – U Srbiji su 303 osobe zaražene koronavirusom, a do sada su tri izgubile život.

Na bolničkom lečenju su 152 osobe zaražene koronavirusom. Na respiratorima je 21 pacijent.

U toku jučerašnjeg dana registrovane su nove 54 zaražene osobe, što je ukupan broj podiglo na 303, među kojima su i dve bebe – jedna stara svega 28 dana.

Tokom utorka, zabeležen je i prvi slučaj zaraze u Vladi Srbije, dok su na teritoriji Kosova i Metohije zaražene 63 osobe.

Od koronavirusa do sada je izlečeno 15 osoba, među kojima i jedna devojka koja boluje od dijabetesa.