Сви више културних садржаја опет доступно посетиоцима

Ванредно стање је прошло али установе културе обавештавају посетиоце да су маске и дезинфекција обавезни при уласку. Многи су навикли на виртуелне изложбе, о томе говори посећеност сајта Народног музеја која броји више од 300 хиљада људи. А ево шта све осим виртуелног можете да посетите.

Мање групе и индивидуалне посете, али и даље са доминантном радом на интернету. Тако се Народни музеј враћа у свој уобичајени ток. Од првог јуна почињу и прве групне посете.

"Враћамо се на редовно, старо радно време. Свих шест дана у недељи изузев понедељка, уторак среда петак и недеља од 10 до 18, четвртак и субота од 12 до 20. Оно што смо од програма у физичком смислу увели то су два пута недељно вођења на која се треба пријавити на edukacija.narodnimuzej.rs", наводи Лидија Хам, кустос НАродног музеја.

Дан Младости привукао је више од хиљаду посетилаца који су тог дана обишли Музеј Југославије. Кућа Ђуре Јакшића на Скадарлији једно је омиљених места наших суграђана и туриста.

Сусрет наше културе и странаца најчешћи је на Скадарлијској калдрми. То је срце Београда, туристичко али и културно.

Музеји, библиотеке и галерије отвориле су врата за посетиоце, а када ће радионице, предавања и веће изложбе зависи од нас.