Читај ми!

Завод (не)потребан

Завод за проучавање културног развитка преко потребан држави, сматра Министарство културе. У Заводу верују су се грешком нашли на листи предложених државних тела за укидање.

Министарство културе сматра да је Завод за проучавање културног развитка, који се нашао на листи 20 државних тела за укидање, преко потребан држави, саопштио је тај завод.

Министарство финансија је раније направило листу 20 државних тела за укидање, међу којима је и Завод за проучавање културног развитка који наводи да се ту нашао "грешком".

У саопштењу се наводи да је на састанку представника Министарства културе и Завода "било говора о свему наведеном" и да је Завод добио подршку од ресорног министарства.

Министарство ће указати предлагачу због чега Завод треба да буде изузет са листе, додаје се у саопштењу.

Из Завода су навели да верују да су се грешком нашли на тој листи и да он није "новооснована агенција него установа културе која постоји скоро пола века".

"Ово је једина институција у Србији и региону која се бави научно-истраживачким радом у култури. Друге установе за таква истраживања немају капацитета", наведено је у саопштењу.

Завод за проучавање културног развитка сврстан је међу недавно основане агенције и регулаторна тела која су проглашена за луксуз у време кризе.

Основан је 1967. године и бави се истраживањима у области културе и културне политике и издавач је часописа Култура, јединог стручног часописа у тој области.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 05. сеп 2012, 10:40) - Stana [нерегистровани]

Neophodnost

Zavod ovakvog tipa je neophodan svakoj ozbiljnoj drzavi. Podrska Zavodu za kulturu i casopisu Kultura.