"Разбијени крчаг" за почетак позоришног фестивала у Ужицу

Представом "Разбијени крчаг", Југословенског драмског позоришта из Београда, у режији Игора Вука Торбице, у Ужицу је почео јубиларни, 20. Југословенски позоришни фестивал - "Без превода". Под овогодишњим мотом "No pasaran", на фестивалу ће до недеље бити приказано седам најбољих позоришних остварења у региону, у протеклој сезони, по оцени селектора Бојана Муњина и Зорана Стаматовића.

За седмодневни позоришни празник у Ужицу, селектори су уз "Разбијени крчаг", београдског ЈДП-а одабрали и "Дивље месо" сарајевског Народног позоришта, "Животињску фарму" - казалишта из Ријеке, "Казимира и Каролину", Атељеа 212, "Урнебесну трагедију", црногорског народног позоришта, "Сврати, рече човек или Сан о завичају" - ужичког позоришта и "Радни наслов Антигона" загребачког казалишта младих.

Чувени узвик Долорес Ибарури - "No pasaran" мото је јубиларног 20. фестивала у години обележавања седам деценија од победе над фашизмом.

Отварајући Југословенски позоришни фестивал министар културе и информисања Иван Тасовац је рекао да му се чини као да још увек живимо у свету у ком се не разумемо и када говоримо истим језиком.

Фестивалска завеса биће спуштена у суботу доделом девет Ардалиона, престижних позоришних награда.

Остали аутори: Наталија Видић
број коментара 0 Пошаљи коментар