Читај ми!

Прича о Музеју фудбала

Жарко Милојевић, председник репрезентације ветерана Србије, у Горњем Љубешу код Алексинца чува, у Музеју фудбала, својеврсну колекцију признања наше репрезентације.

За 66 година активног бављења фудбалом, Жарко Милојевић не зна колико је признања добио. Одиграо је више од 2.000 утакмица, постигао више од 1.000 голова, а због љубави према спорту, још у време Југославије окупио је ветеране, чија је репрезентација мењала назив, баш као и држава.

Пехаре и медаље које чува у Музеју фудбала у родном Горњем Љубешу надомак Алексинца, каже бројао је до 1.000. Педесет пута је више фотографија и око две ипо хиљаде издања разних дневних листова са текстовима о нашој репрезантацији фудбалсних ветерана.

За две деценије, постојања, кроз репрезентацију ветерана прошло је више од 2.000 наших познатих играча. Памте се сусрети са Уве Зелером, легендом немачког фудбала, ту су и фотографије са Стјепаном Бобеком, Рајком Митићем и многим другим играчима.

Бројне одигране утакмице биле су хуманитарне, награде су стизале од многих, али је чика Жарету, који је недавно напунио 78 година, изостало призњање из ФСС за вишедеценијски радни век у спорту и љубав према фудбалу коју и данас преноси млађим генерацијама.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588 

број коментара 0 Пошаљи коментар