Читај ми!

Продаја Б92 на провери

Комисија за заштиту конкуренције покренула је поступак испитивања промене власничке структуре Радиодифузног предузећа Б92, које је купила кипарска фирма "Астонко холдингс лимитид" преко свог истоименог предузећа у Београду, објављено је на сајту те комисије.

У закључку о покретању поступка испитивања власништва у Б92, Комисија за заштиту конкуренције наводи да су се у периоду од 2006. до 2009. године, докапитализације у Б92 спроводиле издавањем нових акција, а најзначајнија је спроведена октобра 2010, након које је, како се наводи, фирма "Астонко" стекла 85 одсто власништва у Б92.

Промена власничке структуре није пријављена Комисији за заштиту конкуренције, нити је испитана, што је законска обавеза, наводи се у закључку.

Председник Одбора директора Б92 Веран Матић није имао коментар на закључак Комисије. "Немам коментар, Комисија треба да ради свој посао", рекао је Матић за Танјуг.

Комисија за заштиту конкуренције истиче да је упозната са проблемом недовољне транспарентности власништва у српским медијима и да се проблем манифестује регистровањем привредних друштава у иностранству да би се она потом јавила као оснивачи домаћих друштава која постају власници домаћих медија, са циљем да се прикрију прави власници.

Без одобрења Комисије, такве куповине медија за последицу могу имати стварање или јачање доминантног положаја, чиме се конкуренција на тржишту медија може знатно ограничити, наружити или спречити.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 21. авг 2014, 08:26) - anonymous [нерегистровани]

Re

Ja sam naivan. Cije je?

(четвртак, 21. авг 2014, 05:14) - anonymous [нерегистровани]

Zemlje u tranziciji

se sastoje od naivnih.

(среда, 20. авг 2014, 21:30) - anonymous [нерегистровани]

Па знамо сви чије је то"предузеће "

Има ли још наивнох?