Читај ми!

Шмит на свечаном пријему: Долазим као пријатељ

Нови високи представник у Босни и Херцеговини Кристијан Шмит на свечаном пријему у Сарајеву поводом ступања на дужност рекао је да је у БиХ дошао као пријатељ решен да помогне људима који вредно раде да прехране породице, који желе мир и градњу живота са другима.

Пријему у атријуму Земаљског музеја БиХ у Сарајеву присуствовали бројни представници политичког, дипломатског и културног живота, амбасадори, представници невладиних организација, а члан Председништва из Републике Српске Милорад Додик очекивано није дошао.

Шмит је рекао да се радује једном од најузбудљивијих задатака у Европи, преноси портал Кликс.

"Долазим као пријатељ грађана БиХ. Преузимам дужност решен да помогнем људима који вредно раде да прехране породице, који желе мир и градњу живота са другима", истакао је Шмит.

Нагласио је да је до сада добио доста писама од људи из Босне и Херцеговине и да ће употребити свој утицај, снагу и везе како би осигурао да "ова земља и њена деца имају добру будућност и да се њихове наде испуне".

"Све док 70 одсто младих људи жели напустити земљу, док националистички интереси имају предност над општим добром, има још пуно тога што треба овде урадити", истакао је Шмит.

Према његовим речима, земљи је потребна једноставно стабилност, сигурност, владавина права и функционална држава. "БиХ мора бити враћена на политичку агенду међународне заједнице и Европске уније", поручио је Шмит.

Раније данас, након званичног преузимања дужности, Шмит је захвалио свом претходнику Валентину Инцку  што је законски забранио негирање геноцида.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво