Читај ми!

Гужве на граничним прелазима, највећа задржавања на Хоргошу

Процењује се да ће око 800.000 возила овог викенда проћи ауто-путевима кроз Србију – што странаца који су у транзиту, што наших држављана који иду на одмор. Да су гужве на путевима потврђује и стање на границама – најдуже се чека на Хоргошу и Батровцима.

На путевима је више возила, а задржавања на граничним прелазима су вишечасовна.

Најдужа су на Хоргошу, где су непрегледне колоне возила на излазу из Србије. За прелазак обе границе чека се чак 10 сати.

На Градини, колона на излазу према Бугарској достизала је и осам километара. На Гостуну возила се задржавају до пола сата.

На границном прелазу Батровци, на излазу из земље у току дана се чекало око сат 30 минута, а сада (19.00) у том правцу нема гужве и дужег задржавања возила. Гужва је и даље на уласку у Србију. Путнички аутомобили у колони чекају 90 минута. Отворено је седам трака.

На граничном прелазу Прешево, на излазак из Северне Македоније и улазак у Србију чека се око сат и четрдесет минута, док се на излазак из Србије чека око два сата.

Километарска колона је и на граничном прелазу Котроман, где се на излазак из Босне и Херцеговине и улазак у Србију чека око два сата.

Из Агенције за безбедност саобраћаја саветују свима који крећу на одмор да добро испланирају пут и провере стање на границама, да седам дана пред пут провере да ли им је возило технички исправно, да праве паузе на два сата и пију довољно воде, да возе дању и да на пут крећу одморни и здрави.