Абу Хамза пред судијом

Радикални исламски проповедник Абу Хамза ел Масри и још четворица исламиста изручени Американцима. Два војна авиона одлетела из британске базе Милденхол.

20.14 - Абу Хамза се појавио пред судом у Њујорку, након чега је враћен у притвор. Следеће појављивање заказано у уторак.

Велика Британија изручила радикалног исламисту Абу Хамзу ал Масрија и још четворицу наводних исламиста Сједињеним Америчким Државама, пошто је британски суд пресудио да радикални исламски проповедник може да буде изручен Американцима.

Абу Хамза и четворица његових истомишљеника су икрцани у два војна авиона и отпремљени пут САД свега неколико сати после очекиване одлуке суда.

 Судија Џон Томас је рекао да је то коначна одлука, након што су се оптужени годину дана борили да избегну изручење у САД.

Ел Масри, који је џамију у лондонском Финсбари парку претворио у тренинг центар за радикалне исламисте, тражен је у САД под оптужбама међу којима је и једна да је помагао да се у Орегону направи камп за обуку терориста.

Абу Хамза се током рата у Босни борио на страни босанских муслимана.

Ел Масри се против изручења жалио раније Европском суду за људска права који га је одбио.

Суд у Лондону одбио је данас његов захтев да се подвргне додатним лекарским тестовима, за које су његови адвокати рекли да ће доказати да није погодан за изручење.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 06. окт 2012, 17:15) - anonymous [нерегистровани]

saveznici

a ja mislio da nece hapsiti svoje saveznike,svasta.

(субота, 06. окт 2012, 13:03) - Zor [нерегистровани]

Napokon

Dobro su to uradili,trebalo je mnogo ranije.Srecan im put,verujem da su im kupili karte u jednom pravcu.

(субота, 06. окт 2012, 08:00) - anonymous [нерегистровани]

Uf !

Nece im trebati ni prevodioc ? Gvantanamo je Meka za ljudska prava !