"Јовановић пуштен на слободу по истеку казне"

Поводом саопштења Заштитника грађана да је покренуо поступак контроле законитости рада Управе за извршење кривичних санкција у вези са случајем нестале девојчице у околини Ниша, Управа је вечерас саопштила да је затвор у Нишу поступио у складу са законом приликом отпуштања из затвора Нинослава Јовановића познатог као "Малчански берберин" по истеку казне затвора 8. јануара 2018. године.

Казнено поправни завод у Нишу је 10. јануара 2018. године, у складу са законом, обавестио Основни суд у Нишу, Полицијску управу у Нишу и судију за извршење Вишег суда у Нишу да је "са издржавања казне затвора отпуштен осуђени Нинослав Јовановић 8. јануара 2018. године", наводи се у саопштењу Управе.

Јовановић је претходно био и притвору од 8. јула 2005. године, потом и на извршењу казне од 12 и по година затвора јер је извршио кривично дело обљуба или противприродни блуд са дететом (лицем које није навршило 14 година).

Нинослав Јовановић је спроведен на издржавање казне затвора 28. августа 2006. године по пресуди Врховног суда Србије, а у казну му је било урачуналто време проведено у притвору од 13 месеци 20 дана.

Управа подсећа и да је Јовановић је био у притвору у Окружном затвору у Београду пет месеци почев од 14. октобра 2018. године по решењу Вишег суда у Београду за кривично дело искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела против полне слободе према малолетном лицу и прогањање. Виши суд је 18. марта 2019. године укинуо притвор и он је пуштен на слободу.

"У случају када се притвореник пушта на слободу окружни затвори и казнено поправни заводи нису у обавези да о томе обавештавају полицијске управе", наводи се у саопштењу.

У току је полицијска велика потера за Јовановићем за кога се сумња да је отео 12-годишњу Моники из Сувог Дола код Ниша, прошлог петка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво