Девојчицу и отмичара тражи око 500 полицајаца, Стефановић: Нећемо стати

Потрага за Моником Каримановић и Нинославом Јовановићем, за кога полиција сумња да ју је отео прошлог петка, наставља се на територији општине Књажевац. Министар Небојша Стефановић: Нећемо стати док не нађемо Монику, то је приоритет. Начелник нишке полиције Славиша Виријевић рекао је за РТС да је на терену око 500 полицајаца.

У акцији су, поред хеликоптера, екипе са псима трагачима, дронови и термовизијске камере, укључени ловци, грађани и припадници предузећа која се баве приватним обезбеђењем.

Полицијски службеници трагају за Моником Каримановић коју је, како се сумња, отео Нинослав Јовановић.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је на конференцији за новинаре да полиција интензивно трага за Моником Каримановић.

Према његовим речима, у потрагу је укључено 470 полицајаца. 

"Наш апсолутни приоритет је да пронађемо Монику Каримановић живу и здраву и да је вратимо породици, а да монструма који ју је отео приведемо правди и сместимо иза решетака", рекао је Стефановић. 

Министар полиције каже да је реч о најискуснијим оперативцима Управе криминалистичке полиције, Жандармерије, Управе граничне полиције, службеника полицијских управа у Нишу и Зајечару, све локалне снаге, као и хеликоптерска јединица.

"Током претходне ноћи претраживали смо терен уз помоћ термовизијских камера, сва техничка преимућства која су нам на располагању и нећемо стати док не пронађемо Монику", рекао је Стефановић.

Оснивач Фондације "Тијана Јурић" Игор Јурић каже да је овај случај велики пропуст државе, али и грађана и наглашава да отмица никако није смела да се догоди. 

Нестанак дванаестогодишње девојчице пријављен је прошлог петка.

Полиција је у среду објавила фотографију осумњиченог, уз позив грађанима да се јаве уколико га препознају, а имају било какве информације о његовом кретању.

Нинослав Јовановић је већ осуђиван и због силовања је провео 12 година у затвору, од 2006. до 2018. године.

По изласку из затвора врло брзо је поново притворен због сексуалног узнемиравања путем друштвених мрежа. Ослобођен је у марту ове године.

број коментара 11 Пошаљи коментар
(субота, 28. дец 2019, 00:50) - anonymous [нерегистровани]

Mozda taoci

Mozda je upao u neku kucu i drzi taoce pa se tako hrani i krije.
Koliko citam, pretraga je u praznim kucama, a onamo gde ima porodice policija ne ulazi

(петак, 27. дец 2019, 22:55) - anonymous [нерегистровани]

Vojska

Ukljucite i vojsku Pa za 24h mora se naci Taj monstrum! Plasim se da Ne bude kasno Ako Ne ukljucimo i vojsku Pa i dobrovoljce

(петак, 27. дец 2019, 21:09) - anonymous [нерегистровани]

Док чекамо и Богу се молимо за спас немоћног детета ...

... дозволићу себи неколико скромних примедби.
Уз искрено и максимално поштовање судству и затворској служби, ипак се чудим ако(!) се није нашло за потребно да се изврши психијатријска анализа дотичног психопате, нарочито пре него је донета одлука за његово пустање на слободу. Ако је такво испитивање вршено, а он ево ипак на слободи, онда је јеош горе.
Видите, ми смо некада још у школи учили (а ја касније и на Правном факултету), да психопата може бити натпросечно интелигентан, без обзира ако је из неких разлога остао необразован. Наравно да он ту своју интелигенцију користи на крајње деструктиван начин. У томе је његов проблем - али у томе је и опасност коју он представља.
То није криминалац који је починио злочин из користољубља, у афекту, из дрскости ... То је поремећена личност. Већ код првог преступа је то било јасно ...
Манијакалност је болест! И колико још таквих ми имамо на слободи, а да нису психијатријски добро испрегледани и процењени?
Могу да замислим шта све један такав високо интелигентни психопата може да уради.
Да ли неко треба најпре да изврши тежак злочин, да би тек тада био послат код психијатра??? Или се његова поремећеност може сасвим јасно препознати много, много раније?

(петак, 27. дец 2019, 19:58) - anonymous [нерегистровани]

Ukoliko je otmičar...

... na teritoriji Knjaževac, još uvek, moguće je zatražiti pomoć lociranja pomoću satelita!?
Hapšenje nakon toga je najsigurnije noću ili rano ujutro! 

(петак, 27. дец 2019, 19:44) - anonymous [нерегистровани]

Dajte pozovite vojsku

Pozovite vojsku da precesljaju sve u krugu 100 kilometara,  plus stanovnistvo je informisano dovoljno vec ce ga neko videti. Taj bolesnik se mora pronaci koliko danas!

(петак, 27. дец 2019, 17:31) - andra [нерегистровани]

Moje misljenje

Prouciti nacin razmisljanja istog, veze, poznanstva, lokacije na kojima je boravio,itd. Drugo treba imati na umu da ide sa devojcicom, da ga ona znatno usporava u kretanju, i da je preveliki rizik za njega da se krece sa njom. Treba zadodovoljiti potrebu za hranom picem i eventualno cigaretama ako je otmicar pusac(trenutno je i on pod stresom duvan mu je potreba) treba pretrazivati i napustene kuce i sela, jer napolju je hladno treba im skloniste i ogrev, gde se pushi dimnjak a selo pusto, moze biti da je tu. Treba uzeti i u obzir sela gde zive stari i nemocni ljudi koje moze lako da savlada, jer covek na koga se vodi potera je spreman na sve.

(петак, 27. дец 2019, 16:49) - anonymous [нерегистровани]

Zakon

Bez strogog zakona ovakve stvari su neizbežne

(петак, 27. дец 2019, 12:45) - anonymous [нерегистровани]

Strahota

Ninoslav proveo 12 godina u zatvoru i nista. Pametnije, svrsishodnije, jeftinije bi bilo da su ga lecili 2 -3 godine.

(петак, 27. дец 2019, 12:42) - anonymous [нерегистровани]

Oшигледно да је полиција олако схватила овај случај

Нису очекивали да ће имати посла са изузетно спретним и промишљатим отмичаром. Не објављивати никакве информације док полиција не заврши свој део посла јер се овако само омета потера, а последице могу бити катастрофалне чак и са смртним исходом по дете.

(петак, 27. дец 2019, 12:41) - anonymous [нерегистровани]

Komentar

Za 7 dana sakrivanja prvenstveno je potrebna hrana i voda. Drzite pod prismotrom groblja i izvore, pokrijte sve mogucnosti da se tim snabde ili dopuni zalihe. Teren je katastrofa za pretragu, oslonite se na pomoc mestana, jer trazena osoba jako dobro poznaje taj kraj. Pratite termovizijom svaku abnormalnost, i racunajte na to da ce s kretati rano ujutru ili na prelasku dana u noc. Lovci neka povedu pse krvoslednike...